Historija

Osmo okupljanje zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu, u organizaciji Biciklističkog Kluba Tuzla, zajedno sa vjernim sponzorima.

Najmasovnija BiH biciklijada je održana 25.08.2019.god. na ulicama grada Tuzle. Naš glavni cilj je ponovo bio privući bicikliste svih uzrasta, sa posebnom naznakom na porodični aspekt biciklizma, te promovirati zdrav način života, kao što smo to uradili sedam (7) puta prije ove biciklijade. Učesnici su uživali u odličnoj zabavi i bogatom nagradnom fondu.

Tradicionalni start “male biciklijade”, na kojoj su učešće uzeli najmlađi biciklistički entuzijasti, je nezaobilazan događaj koji je prethodio samom startu biciklijade. Najmlaži takmičari su se hrabro takmičili, uz svesrdnu asistenciju roditelja i volontera koji su se pobrinuli da se i ovaj dio događaja završi uz maksimalnu sigurnost i zaštitu mališana.

Tačno u 11:00 sati je krenula glavna povorka biciklista. Njsigurnija ruta kretanja, kao i na prethodnim biciklijadama je bila:
Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Biciklisti BK Tuzla su održavali lagani tempo na čelu biciklijade, a učestvovala su i službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova TK i ambulantno vozilo, te su na taj način preduzete sve mjere za sigurnu vožnju svih učesnika. Predviđena ruta pređena je bez problema i u savršenom redu. Po završetku vožnje za sve učesnike su bila obezbjeđena osvježenja i hrana, za što su se pobrinuli naši vjerni sponzori.

Pogledajte kompletnu galeriju sa Osme Tuzlanske Biciklijade.

Osma Tuzlanska Biciklijada

Sponzori i pokrovitelji Sedme Tuzlanske biciklijade

Beko, M Bike Shop (bicikli i servis), Grad Tuzla, Dukat, Olimpija (Coca Cola Hellenic HBC BH), Bingo, Genelec, Alpamm, Pavić, Sector Security, Turistička zajednica grada Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Vodovod i kanalizacija, Kodel Mont, Kypers, Rudarski institut Tuzla, Webpage.ba, Megashop.ba, Kameleon Radio, RTV7, Bike Magazin, Fena, Una Storia, Pro Smart.